SZYNKOWAR 1,5kg TERMOMETR WORKI KLAUSBERG KB-7588 SZYNKOWAR 1,5kg TERMOMETR WORKI KLAUSBERG KB-7588 SZYNKOWAR 1,5kg TERMOMETR WORKI KLAUSBERG KB-7588 SZYNKOWAR 1,5kg TERMOMETR WORKI KLAUSBERG KB-7588 SZYNKOWAR 1,5kg TERMOMETR WORKI KLAUSBERG KB-7588

SZYNKOWAR 1,5kg TERMOMETR WORKI KLAUSBERG KB-7588

92.66

Wysyłka z Magazynu – WAW01

W środę u Ciebie! 

Brak w magazynie

Szynkowar to specjalne urządzenie kuchenne przeznaczone do parzenia różnego rodzaju szynek, mielonek i innych wyrobów mięsnych. Prosty w obsłudze i budowie. Składa się z głównego pojemnika, płytki dociskowej i pokrywki ze sprężynką. Pozwala na przygotowanie do 1,5 kg wyrobu mięsnego jednorazowo. Z boku garnka znajduje się gniazdo z otworem umożliwiającym bezpośredni pomiar temperatury wsadu mięsnego. Służy do tego solidnie wykonany termometr ze stali nierdzewnej idealny do pieczenia różnego rodzaju mięs. Specjalna podziałka precyzyjnie wskazuje idealna temperaturę pieczenia drobiu, wieprzowiny, cielęciny, jagnięciny oraz wołowiny. Zakres temperatur 0°C – +120°C.

Zestaw zawiera również woreczki foliowe 17×32 cm, w opakowaniu 10szt. Zastosowanie woreczków ułatwia wkładanie mięsa do pojemnika jak również wyjmowanie gotowego już wyrobu mięsnego. Produkt w całości wykonany z PE, dopuszczony do kontaktu z żywnością. Grubość folii 0,04 mm.

 

Wymiary szynkowara:

Pojemność: 1.5l

Wysokość całkowita: 19.5 cm

Wysokość tuby: 17 cm

Średnica 11.5 cm 

Wymiary woreczków:

Szerokość produktu: 17 cm

Wysokość produktu: 32 cm (10szt.)

Sposób przygotowania mięs w szynkowarze.

-Wybrany kawałek mięsa należy zamarynować już dzień wcześniej, by zdążyło przesiąknąć wszystkimi aromatami przypraw.

-Zamarynowane mięso przekładamy do specjalnego woreczka foliowego, a następnie umieszczamy w głównym pojemniku.

-Umieszczamy nakładkę dociskową ze sprężynką i pokrywką, zamykając w ten sposób szynkowar z mięsnym wsadem.

-Szynkowar wstawiamy do garnka i napełniamy wodą do 3/4 wysokości urządzenia.

 

-Zaczynamy podgrzewać wodę i parzyć szynkę zgodnie z wybranym przepisem. Zazwyczaj należy parzyć ją w temperaturze wody ok. 75-80°C przez 2-3 godziny, by temperatura mięsa wewnątrz szynkowaru wzrosła do ok. 72°C. Na pewno nie powinna przekraczać 80-90°C.

-Kontrolujemy temperaturę za pomocą zewnętrznego termometru. Nie dopuszczamy jednak do wrzenia wody. Szynka ma się parzyć, a nie gotować.

-Po zakończeniu parzenia szynki, schładzamy szynkowar, polewając go zimną wodą. Odstawiamy do wystudzenia, wkładamy do lodówki i dopiero po upływie doby, gdy mięso nabierze zwartej konsystencji, wyciągamy woreczek z gotową szynką.

 

 

 

Specyfikacja: SZYNKOWAR 1,5kg TERMOMETR WORKI KLAUSBERG KB-7588

EAN

5908287275881

Producent

Magazyn

WAW01

Dimensions
Dimensions 12 × 13 × 15 cm

Opinia Użytkownika

0.0 z 5
0
0
0
0
0
Czytaj opinie

Jeszcze nie ma żadnych ocen.

Tylko zalogowani użytkownicy, którzy zakupili ten produkt mogą dodać ocenę i komentarz.

SZYNKOWAR 1,5kg TERMOMETR WORKI KLAUSBERG KB-7588
SZYNKOWAR 1,5kg TERMOMETR WORKI KLAUSBERG KB-7588
Kupillo
Logo

Dostawa jest opisana na karcie produktu!

Dokładamy wszelkich starań aby paczki do klientów docierały najszybciej jak to możliwe ale ze względu logistycznych niektóre paczki mogą trafić z opóźnieniem.

Metody płatności

Dostępne metody płatności mogą się różnić w zależności od takich czynników zakupowych, jak kwota zakupu czy kategoria innych produktów.